Du er her

Nyheter

Mammakroppen

Er du klar for sex kort tid etter fødsel? Jeg har bare én tanke i hodet: Når skal dobesøk slutte å gjøre så vondt? skriver kronikkforfatter Stine Næss-Hartmann i NRK ytring. Det er mye å lese om babyens første uker, men hva mors kropp kan gjennomgå etter en fødsel snakkes det mindre om, skriver kronikkforfatteren. Hvorfor snakkes det mer om prevensjon enn sjekk av bekken? spør hun. 

Kreftpodden - Kreft og seksualitet med Randi Gjessing

Hva bør man vite om hvordan sexlivet påvirkes av en kreftbehandling - og hva man kan gjøre selv?

Samtaler om seksualitet er ikke en del av pakkeforløpet for kreftbehandling, selv om dette opptar mange. Hør Randi Gjessing, spesialist i sexologisk rådgivning og onkologisk sykepleier ved Akershus universitetssykehus, snakke om hvordan kan leger og helsepersonell hjelpe kreftpasienter med å opprettholde et godt seksualliv. 

Nye Faglige retningslinjer for utredning og konservativ behandling av anorektale funksjonsforstyrrelser

Norsk gruppe for konservativ behandling av anorektale funksjonsforstyrrelser har utarbeidet en nasjonal anbefaling for klinisk praksis knyttet til utredning og konservativ behandling av anorektale funksjonsforstyrrelser.

Faglige retningslinjer for utredning og konservativ behandling av anorektale funksjonsforstyrrelser.

 

Fødselsskadene ingen snakker om

"Det er ikke for å skremme, men for å informere," sier Sætherskar i et intervju med VG. Vibeke ønsker mer åpenhet rundt et tabubelagt tema. Selv opplevde  Vibeke en nerveskade etter at trykket fra en stor blodansamling ødela nerveforsyningen til lukkemuskelen. Sammen med flere startet hun Landsforeningen for kvinner med fødselsskader, i april. Responsen har vært enorm. Fødeklinikkene rundt om i landet jobber hardt for å forhindre at alvorlige rifter med skade på endetarmens lukkemuskel oppstår.

Fant du det du lette etter?

Hvis du vil at vi skal kunne kontakte deg kan du legge ved din e-postadresse.