Du er her

Ressurser

Her finner du lenker til relevante nettsider som kan gi deg mer informasjon om tømmingsproblemer for urin og hjelpe deg å komme i kontakt med andre som har de samme problemene.

Ressurs Lenke
Nasjonal kompetansetjeneste for inkontinens og bekkenbunnsykdom (NKIB)

Hjemmeside

Facebook

NOFUS. Interesseorganisasjon for barn og voksne som har sykdommer i urinveiene og ufrivillig lekkasje av urin- og/ eller avføring. 

Hjemmeside

Facebook

E-læringskurs: Unngå overstrekk - tøm urinblæren i tide. E-læringskurs utarbeidet ved avdeling for urologi i samarbeid med avdeling for kompetanseutvikling, ved Ahus. (Dersom du opplever problemer med å komme inn på siden via Explorer, kan det hjelpe å bytte til Chrome nettleser) Kursside
Helsenorge.no. Informasjon om ulike sykdomstilstander. Om forstørret prostata
Norsk MS-veileder. Nasjonal kompetansetjeneste for multippel sklerose (MS) har utarbeidet en norsk veileder om MS. Denne veilederen har en egen del som omhandler blære- og tarmforstyrrelser.

Hjemmeside

Vannlatingsproblemer

Foreningen for muskelsyke. Tips og videoer om å late vannet.  Bare pisspreik - om å late vannet
Nikola.no En svensk nettside utviklet av et faglig nettverk. Siden er laget for pasienter og helsepersonell som møter pasienter med blære-og tarmdysfunksjoner.

Hjemmeside

Kateterfakta.nu

Instruksjonsfilmer. Instruksjonsfilmer i ren intermitterende kateterisering (RIK) fra ulike firma

Coloplast

Wellspect

Hollister

Stopp UVI. APP utviklet av Wellspect for å unngå urinveisinfeksjoner. StoppUVI
IPA. International Paruresis Association, pasientorganisasjon for sjenert blæretilstand.  IPA
Informasjonsbrosjyre om sakral nervemodulering. Interstim-behandling for problemer med blærekontroll, en pasientveiledning. Medtronic.  Brosjyre